В Австрії зловили другого за тиждень російського шпигуна - ЗМІ

В Австрії зловили другого за тиждень російського шпигуна - ЗМІ

Укрінформ
Австрійські ЗМІ стверджують, що спецслужби країни розкрили другого російського шпигуна за тиждень.

За даними журналістів, мова йде про співробітника австрійського Федерального відомства захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT), пише ВВС.

Про те, що співробітника BVT запідозрили в шпигунстві, повідомила австрійська газета Kronen Zeitung з посиланням на економічну і корупційну прокуратуру. За даними видання, розслідування щодо BVT велося протягом року.

Співробітник австрійської контррозвідки підозрюється в розголошуванні державної таємниці. Відповідно до австрійського законодавства, покарання за це може становити до десяти років позбавлення волі.

Раніше в центральному апараті BVT і за двома адресами проживання підозрюваного пройшли обшуки. Його ім'я не розкривається. Також не повідомляється, документи якого саме характеру він міг передавати Москві.

Читайте також: Підхід Австрії до шпигунського скандалу грунтується на чітких фактах – Кнайссль

Інформацію про розслідування відносно співробітника BVT австрійському інформагентству APA підтвердили в прокуратурі Вени. При цьому жодних подробиць про хід цього розслідування там не привели.

9 листопада стало відомо про затримання за підозрою в шпигунстві на користь Росії 70-річного відставного полковника збройних сил Австрії. За даними видання Die Presse, він був завербований російськими спецслужбами ще в 1988 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-