Затриманому в Австрії шпигуну Кремля може світити до 10 років за гратами

Затриманому в Австрії шпигуну Кремля може світити до 10 років за гратами

Укрінформ
Затриманому за звинуваченнями у шпигунстві на користь Росії австрійському відставному полковнику загрожує до 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє видання Kleine Zeitung.

Наразі відставний полковник, якого підозрюють у 28-річному шпигунстві на користь Росії, перебуває під вартою. Відповідну інформацію виданню підтвердив прокурор Робер Гольцляйтнер. Арешт обумовили ймовірністю втечі підозрюваного та можливе вчинення ним злочинів.

Читайте також: Шпигунський скандал дає привід Австрії дистанціюватися від Путіна - Der Standard

Рішення про попереднє ув'язнення підозрюваного буде ухвалене у понеділок або найпізніше у вівторок. Шпигуну, згідно із законом, загрожує до 10 років тюрми.

Як повідомлялося, у понеділок стало відомо, що в Австрії затримали 70-річного колишнього полковника австрійської армії, який з 1990-х років і до 2018 року шпигував для російської військової розвідки (ГРУ).

Читайте також: Австрійський полковник-шпигун хотів вийти з гри у 2006, але ГРУ не дозволило – ЗМІ

Згідно з інформацією австрійських ЗМІ, полковник вийшов на пенсію близько 5 років тому, однак продовжував працювати на росіян. Наразі триває розслідування, обвинувачений у шпигунстві вже визнав свою провину.

Читайте також: Загравання з "російським ведмедем" не приведе Австрію до добра — депутат

У зв’язку з шпигунським скандалом міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала свій запланований на 2-3 грудня візит до РФ. Також у міністерство був викликаний російський дипломат.

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц засудив російський шпіонаж в Європі, назвавши його неприйнятним. За його словами, Австрія радитиметься з європейськими партнерами щодо реакції на інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-