Столтенберг запевнив, що навчання Trident Juncture 2018 відбудуться прозоро

Столтенберг запевнив, що навчання Trident Juncture 2018 відбудуться прозоро

Укрінформ
Навчання Trident Juncture 2018, які стартують сьогодні в Норвегії, будуть проведені прозоро та у відповідності з правовими нормами та угодами ОБСЄ щодо забезпечення прозорості такого роду військової активності.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО є оборонним Альянсом, тому ми прозорі в тому, яким чином тренуємося. Всі країни ОБСЄ були запрошені надіслати спостерігачів на навчання Trident Juncture 2018. Я вітаю рішення Росії, яка разом з іншими країнами прийняла наше запрошення. Ми поінформували Росію про ці навчання на засіданні Ради НАТО-Росія. Союзники по НАТО поважають документи ОБСЄ щодо прозорості будь-якої військової активності. Водночас Росія не повідомляла таким чином про жодні свої тренування з часів завершення холодної війни», - сказав Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також: Навчання НАТО у Норвегії дають чіткий сигнал потенційному агресору – Столтенберг

Як повідомлялося, багатонаціональні навчання НАТО Trident Juncture триватимуть з 25 жовтня по 7 листопада на території Норвегії, у Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції.

Читайте також: Столтенберг анонсував найбільші з часів холодної війни навчання НАТО

Вони включають як штабну частину навчань, так і "живу", коли американські сили разом із союзниками по НАТО відпрацьовуватимуть завдання з реагування на погрози "з будь-якого напряму і в будь-якому місці". Все це дасть змогу силам НАТО посилити боєготовність та інтероперабельність.

НАТО стверджує, що майбутні навчання стануть найбільшими з 1991 року і що вони не направлені проти третіх країн, зокрема, Росії, маючи на меті виключно імітувати відповідь блоку на озброєний напад на одного з учасників альянсу.

Усім країнам ОБСЄ, у тому числі Росії, було надіслано запрошення направити своїх спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-