Навчання НАТО у Норвегії дають чіткий сигнал потенційному агресору – Столтенберг

Навчання НАТО у Норвегії дають чіткий сигнал потенційному агресору – Столтенберг

Укрінформ
Навчання Trident Juncture 2018, які розпочинаються 25 жовтня в Норвегії, є реакцією НАТО на погіршення ситуації у сфері європейської безпеки та надсилають дуже чіткий сигнал потенційному агресору.

Про це в середу 24 жовтня у Брюсселі під час прес-конференції заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Trident Juncture 2018 надсилає дуже зрозуміле послання як усім нашим країнам (державам НАТО), так і будь-якому потенційному агресору. НАТО не шукає конфронтації, але готове захистити всіх наших союзників від будь-яких загроз», - наголосив Генеральний секретар Альянсу.

Він зауважив, що протягом кількох останніх років європейська безпека була значною мірою підірвана. НАТО відповіло на виклик найбільшою адаптацією до вимог колективної оборони з часів холодної війни. Навчання Trident Juncture 2018 відображають таку адаптацію Альянсу.

«Сценарій навчань є вигаданим, але висновки ми виносимо справжні. Навчання випробують нашу готовність до відновлення суверенітету нашого союзника, у цьому випадку – Норвегії, після умовної збройної агресії», - додав Столтенберг.

Читайте також: Маневри Trident Juncture допоможуть НАТО підвищити готовність до атак - штаб

Він повідомив також, що навчання, які відбудуться на території Норвегії, дадуть змогу випробувати елементи посилення військ та перекидання військового обладнання з Північної Америки та по всій Європі. В навчаннях братимуть участь сертифіковані Сили реагування НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-