Столтенберг анонсував найбільші з часів холодної війни навчання НАТО

Столтенберг анонсував найбільші з часів холодної війни навчання НАТО

Укрінформ
Trident Juncture 2018 є найбільшими навчаннями НАТО з часів завершення холодної війни.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Генсек НАТО зауважив, що навчання Trident Juncture 2018 є вимогливими. У навчаннях братимуть участь близько 65 кораблів, 250 літаків, 10 000 автомобілів та 50 000 особового складу. Усі 29 країн-членів НАТО братимуть участь, зокрема і партнери - Фінляндія та Швеція. За словами Столтенберга, це буде найкращою демонстрацією можливостей НАТО та рішучості працювати разом. Він додав, що навчання НАТО Trident Juncture 2018 будуть найбільшими з часів холодної війни.

«Швеція і Фінляндія - це єдині партнери НАТО, які братимуть участь у Trident Juncture 2018 в Норвегії у реальних навчання. Ще кілька країн-партнерів будуть представлені за столом штабних навчань, які відбудуться після цього. У цьому контексті Україна є учасницею Trident Juncture 2018», - зауважив Столтенберг, відповідаючи на запитання Укрінформу, чому Україна на цих навчаннях представлена лише кількома штабними офіцерами і не входить до числа партнерів.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу, чи відображатиме сценарій навчань гібридні загрози, які з'явилися на Сході України, Генеральний секретар НАТО підкреслив, що реагування на такі загрози є важливою складовою навчань.

Читайте також: Навчання НАТО у Норвегії дають чіткий сигнал потенційному агресору – Столтенберг

«Реагування на гібридні загрози є частиною цих навчань, адже ми готуємося до такого розвитку. Кібернетичні загрози, дезінформація - всі ці виклики є інтегрованою частиною будь-якої військової операції, і, безумовно, будуть відображені у навчаннях у Норвегії», - сказав він.

Як повідомлялося, багатонаціональні навчання НАТО Trident Juncture триватимуть з 25 жовтня по 7 листопада на території Норвегії, у Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-