Північна і Південна Кореї домовилися відвести зброю з кордону

Північна і Південна Кореї домовилися відвести зброю з кордону

Укрінформ
Північна і Південна Кореї та командування ООН домовилися в понеділок про відведення вогнепальної зброї та постів охорони з демілітаризованої зони села Пханмунджом цього тижня.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на міністерство оборони Південної Кореї.

"Ми обговорили терміни виведення вогнепальної зброї та демонтаж охоронних постів, а також способи коригування чисельності вартового персоналу і проведення спільних інспекцій", - йдеться в заяві міністерства.

Як зазначається, три сторони провели другий раунд переговорів у Пханмунджомі, щоб обговорити шляхи демілітаризації кордону згідно з нещодавнім міжкорейським пактом, підписаним на саміті минулого місяця в Пхеньяні.

Сусідні Кореї сподіваються відвести 11 охоронних постів в радіусі 1 км вздовж Військової демаркаційної лінії на їх кордоні до кінця року. Вони також планують вивести всю вогнепальну зброю з Об'єднаної зони безпеки в Пханмунджомі і скоротити до 35 осіб кількість співробітників, які перебувають там.

На зустрічі в понеділок три сторони домовилися про відведення вогнепальної зброї та охоронних постів з Об'єднаної зони безпеки до четверга. Вони планують провести спільну перевірку протягом наступних двох днів, повідомляє міністерство.

Читайте також: США та Південна Корея призупиняють військові навчання заради переговорів з КНДР

Крім того, угода також включає в себе припинення "всіх ворожих дій" і впровадження заборони на польоти біля кордону.

Як повідомляється, очолюване США командування ООН наглядає за ситуацією у демілітаризованій зоні з кінця військових дій під час війни між обома Кореями 1950-1953 років.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-