США та Південна Корея призупиняють військові навчання заради переговорів з КНДР

США та Південна Корея призупиняють військові навчання заради переговорів з КНДР

Укрінформ
США та Південна Корея призупинили майбутні спільні навчання з протиповітряної оборони, щоб дати можливість продовжити дипломатичні зусилля з КНДР.

Про це заявили у Пентагоні, повідомляє агентство Reuters.

"Пентагон заявив, що рішення про тимчасове припинення навчання Vigilant Ace, яке було заплановане на грудень, ухвалили міністр оборони США Джим Меттіс та міністр оборони Південної Кореї Чон Кен Ду, які зустрілися в Сінгапурі в п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар Пентагону Дана Вайт в своїй заяві зазначила, що військовим керівництвом було ухвалене рішення "дати дипломатичному процесу всі можливості для продовження".

Вона додала, що Меттіс також говорив з цього приводу зі своїм японським колегою.

Читайте також: Сеул очікує пришвидшення роззброєння КНДР після можливого візиту Папи до Пхеньяна

Як відомо, Vigilant Ace - одне з низки військових навчань, які були припинені після саміту в Сінгапурі, щоб посприяти діалогу, спрямованого на відмову КНДР від ядерної зброї.

Нагадаємо, цього року Північна та Південна Кореї провели три саміти. Лідер КНДР Кім Чен Ин також провів безпрецедентний саміт з президентом США Дональдом Трампом в Сінгапурі в червні, де вони пообіцяли працювати в напрямку денуклеаризації Корейського півострова.

У вересні Трамп анонсував другий саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, заявивши, що він відбудеться "зовсім скоро".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-