Американські стартапи стають знаряддями втручання Росії у вибори в США — ЗМІ

Американські стартапи стають знаряддями втручання Росії у вибори в США — ЗМІ

Укрінформ
Втручання в американські вибори здійснюється Росією за допомогою механізмів, створених у рамках стартапів у США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Дані, оприлюднені на цьому тижні керівництвом Twitter, показали, що сотні акаунтів, пов'язаних з "Агентством інтернет-досліджень" Росії, використовували послуги, запропоновані IFTTT, RoundTeam Inc. та Dlvr.it Inc. для автоматизації та ширшого розповсюдження їх суперечливих повідомлень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, стартап IFTTT Inc. зробив можливим одночасне поширення однакових повідомлень у декількох соцмережах.

"Заснований у Сан-Франциско стартап IFTTT Inc. дозволяє користувачам з'єднувати різні додатки і потім автоматично розміщувати контент у декількох соцмережах", - пише агентство.

За інформацією видання, пов'язані з РФ акаунти використовували IFTTT здебільшого наприкінці минулого року, а також до першої половини 2018 року. Ймовірно, вони були націлені на те, аби приховати джерело розповсюдження повідомлень.

За словами старшого наукового співробітника Digital Experimental Lab Research Бена Німмо, служби, пов'язані з Іраном, також використовували цей механізм.

Читайте також: США готуються вийти з Договору про ліквідацію ракет - ЗМІ

За словами співзасновника IFTTT Inc. Ліндена Тіббетса, в стартапі "проводять активну роботу і розглядають дані, отримані від Twitter, маючи намір звести до мінімуму подібні зловживання системою".

Як повідомлялося раніше, соцмережа Twitter опублікувала архів з понад 3,8 тис. акаунтів, які мають стосунок до російського "Агентства інтернет-досліджень", відомого як "фабрика тролів".

Зазначається, що база даних стосується політичної пропаганди з боку Росії та Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-