США готуються вийти з Договору про ліквідацію ракет - ЗМІ

США готуються вийти з Договору про ліквідацію ракет - ЗМІ

Укрінформ
Наступного тижня радник президента США Дональда Трампа із нацбезпеки Джон Болтон повідомить Росії про намір американської сторони вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на джерело.

"Джерело в адміністрації (президента США - ред.) підтвердило, що під час зустрічей з російськими чиновниками наступного тижня радник президента з національної безпеки Джон Болтон повідомить Росії, що США мають намір вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності", - йдеться у повідомленні.

За словами джерела, США разом зі своїми союзниками намагалися повернути Росію до транспарентності (прозорості) дотримання угоди у повному обсязі.

Читайте також: Трамп довіряє версії Саудівської Аравії про "випадкове вбивство" журналіста

“Не дивлячись на наші заперечення, Росія продовжує виробляти і приймати на озброєння заборонені крилаті ракети та ігнорує заклики до прозорості”, — сказало джерело.

Як відомо, безстроковий договір між США і СРСР, підписаний у 1987 році, забороняє виробляти, випробовувати і розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) та малої (від 500 до 1000 км) дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-