Шість країн закликають ЄС ввести санкції за кібератаки

Шість країн закликають ЄС ввести санкції за кібератаки

Укрінформ
Британія, Нідерланди, Румунія, Литва, Фінляндія і Естонія закликали Євросоюз розширити режим санкцій з тим, щоб можна було карати за кібератаки, і пропонують прийняти відповідне рішення вже наступного тижня на саміті ЄС в Брюсселі.

Про це повідомляє портал Delfi.lt.

«Ми терміново закликаємо застосовувати подібний (з санкціями за застосування хімічної зброї - ред.) режим з метою боротьби зі шкідливою кібернетичною діяльністю. Події, пов'язані з цією темою, останнім часом почастішали, включаючи і останній тиждень. У цьому контексті створення такого режиму (що дозволяє приймати санкції - ред.) є пріоритетом невідкладної терміновості», - йдеться в спільному листі, адресованому іншим країнам блоку.

Читайте також: Дії Росії в Азовському морі є підставою для нових санкцій – Гармс

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які у квітні цього року здійснили спробу кібератак в Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Після прес-конференції в Нідерландах Мін'юст США зробив свою заяву, повідомивши про пред'явлення обвинувачень в хакерських атаках семи працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди вислали в квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-