Дії Росії в Азовському морі є підставою для нових санкцій – Гармс

Дії Росії в Азовському морі є підставою для нових санкцій – Гармс

Укрінформ
Агресивні дії Росії в Азовському морі та нарощування її військової присутності у цьому регіоні є підставою для нових санкцій проти РФ з боку Європейського Союзу.

Таке переконання у четвер, 11 жовтня, висловила євродепутат від Німеччини Ребека Гармс під час дискусії в ході засідання Комітету Європарламенту з питань безпеки й оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цей час європейська реакція на агресію Росії в Азовському морі не є достатньою. Мені дійсно хотілося б знати, яким чином в Службі зовнішніх дій та у НАТО йде обговорення цього питання і шляхів реагування. Безумовно, все це є приводом для нових санкцій. Якщо такі дії Росії не матимуть жодних наслідків, то як ми можемо надалі зупиняти її агресію та агресивну тактику», - наголосила європейський політик.

Читайте також: Київ пропонує ЄС розширити санкції проти Росії за Керченський міст

Вона також висловилася за більш чітку позицію Заходу на рішення Верховної Ради України щодо внесення змін у Конституцію та відкриття перспективи членства України в НАТО.

«Ці питання є взаємопов’язаними і потребують відповіді як від НАТО, так і від ЄС», - додала Гармс.

Як повідомлялося, Росія упродовж останніх місяців, після завершення будівництва Керченського мосту, затримує судна, що прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-