Релігійний сепаратизм та культура: Експерт розповів, куди

Релігійний сепаратизм та культура: Експерт розповів, куди "б’є” Росія

Ексклюзив
Укрінформ
Євросоюз і НАТО останніми роками посилили стратегічну взаємодію у протистоянні кібератакам з боку Росії, але потребують більших спроможностей, щоб зміцнити стійкість.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу висловив провідний експерт "Німецького фонду Маршалла" Бруно Лете.

«Євросоюз і НАТО мають робити більше, щоб протистояти Росії у кіберпросторі. Оборонне планування в ЄС і НАТО переважно зосереджено у межах наявних спроможностей та інституцій країн-членів. У свою чергу, Росія планує свої спроможності, спрямовані на окремі уразливі місця об’єктів, на які вона планує напасти», - заявив експерт.

Він наголосив, що так звані активні дії Росії у Європі та Північній Америці спрямовані та ескалацію політичної напруженості, включаючи міжнаціональні відносини, релігійний сепаратизм, а також соціально-економічні та культурні розбіжності.

Читайте також: Україна презентує у Гаазі свої методи попередження кіберзагроз

«У цьому зв'язку Росія розглядає розвиток кіберспроможностей як підтримку ширшого набору звичайного, гібридного та ядерного потенціалу», - зазначив Лете.

Експерт підкреслив, що за такої ситуації ЄС і НАТО мають приділяти більшу увагу стратегічному підходу у сфері кібербезпеки, адже у ХХІ столітті міждержавні конфлікти розпочинатимуться саме у кіберпросторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-