Австралійський депутат вибачився перед загиблими у МН17 за свої висловлювання щодо РФ

Австралійський депутат вибачився перед загиблими у МН17 за свої висловлювання щодо РФ

Укрінформ
Депутат Ліберальної партії Австралії Крейг Келлі вибачився перед сім’ями австралійців, які загинули у катастрофі MH17, за свої слова про те, що нічого не можна повернути, а відносини з РФ потрібно переглядати.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“Найкраще для майбутнього світу, на мою думку, що лідер США та лідер Росії, принаймні, можуть добре спілкуватися. Якщо це означає, що деякі речі, які Росія зробила в минулому, мають бути трохи переглянуті, ну, вибачте, це та ціна, яку ми іноді платимо, щоб мати хороші відносини”, - заявив депутат в ефірі Sky News.

Позиція Крейга Келлі обурила сім’ї жертв МН17 та викликала осуд різних політичних сил. Тож він вибачився за свої слова перед родинами загиблих, наголосивши, що його слова були вирвані з контексту та перекручені політичними опонентами.

Читайте також: Австралійська поліція розпочала перевірку іноземних агентів впливу

“Я найбільше співчуваю усім, хто мав сім’ю та друзів на борту цього літака… Мене дуже розчаровує той факт, що деякі люди шукають політичну вигоду, вилучаючи ці коментарі з контексту, а також завдають додаткової шкоди цим сім’ям”, - сказав він.

Читайте також: США продовжують покладати на Росію відповідальність за збитий MH17 – Держдеп

Австралієць Пол Гард, чиї батьки Роджер і Джилл також були серед 298 людей, вбитих під час рейсу MH17, зокрема наголосив, що з такими підходами депутат не має права виступати на національному рівні. Він також закликав колег парламентаря засудити вислови депутата.

“Лідери партії повинні дати йому зрозуміти, що він має бути більш чутливим до почуттів тих, хто постраждав від цієї трагедії, а також ширше поглянути на те, що робив російський уряд”, - сказав Пол Гард.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

У відповідь міністр закордонних справ та заступник лідера Ліберальної партії Австралії наголосила, що її країна ніколи не відмовиться від встановлення справедливості

“Ніхто не повинен недооцінювати ті тугу та біль, що відчувають жертви сімей MH17, і я сподіваюсь, що Крейг (Келлі) це врахує”, - сказала Джулі Бішоп.

Читайте також: Австралієць, який втратив трьох дітей в МН17, обурився візитом Трампа до Путіна

Вона також відкинула пропозицію колеги про те, що країнам слід забути про минулі злочини РФ.

“Якби я зустрілася з президентом Путіним, я б закликала його взяти відповідальність за роль Росії у збитті MH17”, - сказала вона.

Читайте також: Річниця трагедії MH17: Офіційний Київ виступив із заявою

Бішоп зазначила, що австралійський уряд не відмовляється від спроб домогтися справедливості для жертв та їхніх сімей і надалі тиснутиме на уряд РФ, щоб домогтися переговорів з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-