США продовжують покладати на Росію відповідальність за збитий MH17 – Держдеп

США продовжують покладати на Росію відповідальність за збитий MH17 – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не змінив позиції щодо прямої відповідальності Російської Федерації за збитий літак Малазійських авіаліній MH17 у небі над Україною.

Про це заявила в середу речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Уряд Сполучених Штатів вже давно заявляв, що Росія, без сумніву, відповідальна за те, що MH17 був збитий", - підкреслила представник зовнішньополітичного відомства у відповідь на прохання уточнити позицію США після проведених переговорів між президентами США і Росії.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

У цьому зв'язку вона нагадала, що американська сторона зробила дві заяви протягом останніх місяців й підкреслила, що з того моменту позиція офіційного Вашингтона не змінилася.

"Сполучені Штати повною мірою довіряють висновкам спільної слідчої групи, представленими голландським прокурором. Ракетно-пускова установка, яка була застосована для того, щоб збити літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17, належала 53-й зенітно-ракетній бригаді РФ, дислокованої в Курську", - зазначила Науерт.

Читайте також: Британія закликала Росію визнати відповідальність за збитий MH17

Вона також звернула увагу, що рейс MH17 був уражений російською ракетою класу "земля-повітря" з території однієї з областей на сході України, яка перебувала "під контролем Росії та сил під проводом Росії".

Крім того, офіційний представник Держдепартаменту США підтвердила, що в Вашингтоні "рішуче підтримують рішення Нідерландів і Австралії щодо покладення відповідальності на Росію" за знищення літака Малазійських авіаліній.

Читайте також: Українська діаспора вимагає покарати Росію за знищення пасажирського літака МН17

"Настав час для Росії визнати свою роль у знищенні літака та припинити її черству кампанію дезінформації", - заявила офіційний представник Державного департаменту США.

Як відомо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-