Британія закликала Росію визнати відповідальність за збитий MH17

Британія закликала Росію визнати відповідальність за збитий MH17

Укрінформ
Велика Британія підтримує заклики Австралії й Нідерландів до Росії, щоб остання визнала відповідальність за збиття малайзійського Боїнга рейсу MH17 у 2014 році в Донецькій області. 

Про це йдеться у заяві очільника МЗС Великої Британії Джеремі Ханта з нагоди четвертої річниці катастрофи.

"Велика Британія повністю підтримує Австралію й Нідерланди в їхніх закликах до Російської Федерації визнати відповідальність держави й співпрацювати з ними, забезпечивши справедливість для жертв цієї трагедії. Велика Британія продовжуватиме повністю підтримувати роботу Спільної слідчої групи і закликає РФ співпрацювати в повній мірі зі слідством та надавати будь-яку допомогу, яку (слідча група - ред.) запитає згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН 2166. Важливо, щоб це розслідування призвело до кримінального переслідування, і щоб відповідальні особи понесли покарання за цей жахливий злочин", - йдеться у заяві. 

В британському відомстві також додали, що завдяки 4-річній роботі Спільної слідчої групи світ дізнався, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й бригаді ППО Збройних сил РФ. 

Читайте також: В Австралії cпільною молитвою вшанували пам'ять жертв катастрофи МН17

Як повідомлялося, глави МЗС країн-членів G7 рішуче засуджують збиття пасажирського літака рейсу МН17 та вимагають притягти Росію до відповідальності за її роль у цьому.

Як відомо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-