В Австралії cпільною молитвою вшанували пам'ять жертв катастрофи МН17

В Австралії cпільною молитвою вшанували пам'ять жертв катастрофи МН17

Укрінформ
У столиці Австралії Канберрі cпільною молитвою та поминальною зустріччю за участю представників МЗС країни, посольств країн-членів Міжнародної слідчої групи та української громади вшанували пам'ять загиблих у катастрофі МН17.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У цьому літаку не було українців, але український народ сприйняв катастрофу МН17 як ще одну національну трагедію, спричинену російською агресією проти України... Ми живемо у надзвичайно пов’язаному світі, коли події далеко від дому можуть впливати на нас, навіть якщо ми не знаємо про них, якщо ми їх ігноруємо чи забуваємо про них. Тому наше завдання ніколи не забути про жертв МН17, зробити усе, щоб винні були притягнуті до відповідальності, а такі трагедії не повторилися у майбутньому", - сказала тимчасовий повірений у справах України в Австралії Галина Юсип’юк.

Представник українського посольства також відзначила особливу роль української громади Австралії у підтримці австралійських родин, які втратили своїх рідних у цій катастрофі.

"Від часу, коли сталося це лихо, і до сьогодні, українці Сіднея, Мельбурна, Перта та Канберри були серед тих, хто сприйняв цю трагедію як особисту, хто плакав і молився з австралійськими родинами, хто обіймав їх і надавав підтримку", - сказала вона.

Особисту участь українців Зеленого континенту у вшануванні жертв катастрофи МН17 відзначила і посол Нідерландів в Австралії Еріка Шаутен.

"Я дякую Україні і українській громаді Австралії за те, що вони кожного року влаштовують ці поминальні заходи. Для Нідерландів – країни з 17 млн населення, втрата 193 осіб є величезною втратою. Сьогодні наша країна, на чолі з прем’єр-міністром, також вшановуватиме їх пам'ять і згадуватиме про них", - наголосила Шаутен.

Нідерландський дипломат також подякувала країнам-членам Міжнародної слідчої групи за підтримку голландського правосуддя у нелегкій справі розслідування МН17 і поділилася власними спогадами про той день, коли сталася трагедія.

Теплі слова на спогад про жертв катастрофи та підтримку міжнародних зусиль з розслідування трагедії МН17 сказали також представники Бельгії, Малайзії та Австралії.

Читайте також: Клімкін закликає домогтися всім світом правосуддя над винними у трагедії MH17

Панахиду за жертвами трагедії відслужили священики українських греко-католицької та православної церков Австралії Володимир Калинецький та Михайло Соломко, а також представник римо-католицької церкви Лоуренс Фут.

Участь у поминальних заходах взяли представники австралійського зовнішньополітичного відомства, посольства України в Австралії, дипломатичного корпусу, акредитованого в Канберрі, та української громади Австралії.

Очікується, що поминальні літургії за участю місцевої влади та української громади проведуть усі українські церкви Австралії.

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-