Українська діаспора вимагає покарати Росію за знищення пасажирського літака МН17

Українська діаспора вимагає покарати Росію за знищення пасажирського літака МН17

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство притягнути Російську Федерацію до відповідальності за знищення пасажирського літака рейсу МН17.

Про це у четверті роковини трагедії заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство відстоювати правo родин загиблих на правду і правосуддя та забезпечити, щоб Російська Федерація була притягнута до відповідальності за свої дії», - сказав Чолій.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

Він нагадав, що міжнародна слідча група, до складу якої увійшли поліцейські і юридичні представники з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, дійшла висновку, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належав базованій у Курську 53-й бригаді військ протиповітряної оборони РФ.

Як відомо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-