Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

Укрінформ
Європейський Союз закликає Росію визнати свою відповідальність за катастрофу пасажирського літака рейсу МН17 і співпрацювати зі слідством.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріки Могеріні з нагоди четвертих роковин збиття літака, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Спільна слідча група 24 травня представила подальші результати свого незалежного, професійного та неупередженого розслідування, включаючи безсумнівну приналежність комплексу "Бук", який збив рейс МН17, збройним силам Російської Федерації. На засадах цього ми продовжуємо закликати РФ визнати свою відповідальність та повною мірою співпрацювати задля докладання усіх зусиль до покарання причетних", - заявила Могеріні.

В ЄС також висловили глибокі співчуття у зв'язку із втратою у результаті збиття літака багатьох невинних життів.

Читайте також: Річниця трагедії MH17: Офіційний Київ виступив із заявою

Як повідомлялося, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території.

Крім того, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що “Бук”, із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-