Австралієць, який втратив трьох дітей в МН17, обурився візитом Трампа до Путіна

Австралієць, який втратив трьох дітей в МН17, обурився візитом Трампа до Путіна

Укрінформ
Ентоні Маслін з австралійського штату Західна Австралія, троє дітей якого загинули у катастрофі МН17, жорстко розкритикував президента США Дональда Трампа після його зустрічі та спільної прес-конференції з Володимиром Путіном.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“Пане Трамп, ви багато говорили про “фейкові новини”, але давайте поговоримо про те, що не є фейком... давайте назвемо це незаперечними фактами. Те, що той пасажирський літак МН17 був збитий в небі і 298 невинних людей було вбито - це незаперечний факт. Те, що літак був збитий російською ракетою, доведено як незаперечний факт. Те, що загинуло наших троє прекрасних дітей та їхній дідусь, і що знищило наше життя і багато інших життів, теж є незаперечним фактом. ... Те, що людина, чию дупу ви щойно цілували, продовжує брехати про це, є незаперечним фактом”, - написав у свому емоційному пості у Facebook Маслін.

Троє дітей родини Маслін - Мо, Еві і Отіс, а також їхній дідусь Нік Норріс загинули, коли літак рейсу МН17 був збитий російською ракетою в небі над східною Україною.

Зважаючи на те, що саміт Трамп-Путін відбувся напередоні четвертої річниці збиття малайзійського літака, австралійці очікували, що це питання буде обговорено під час зустрічі. Саме тому австралієць фактично звинуватив президента США у тому, що той навіть не намагався вплинути на російського лідера і змусити визнати вину Росії у збитті МН17, на борту якого загинуло 38 австралійців.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17

Австралієць також наголосив, що Трамп не порушив перед Путіним жодного із критичних питань, таких як анексія Криму, участь у сирійському конфлікті, отруєння чотирьох людей у Британії нервово-паралітичною речовиною “Новічок”.

“Те, що я до вас відчуваю, це навіть не гнів, це щось набагато гірше - це жаль”, - підсумував австралієць свої почуття до президентів Трампа і Путіна.

Згадану заяву згорьованого батька підтримало більшість австралійців і широко розтиражували австралійські та міжнародн ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-