Парламент Шотландії підтримав резолюцію про визнання Голодомору геноцидом

Парламент Шотландії підтримав резолюцію про визнання Голодомору геноцидом

Укрінформ
Для України важливо, що всі партії парламенту Шотландії під час дебатів підтримали загальну резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі зі спікером парламенту Шотландії Кеном Макінтошем, повідомляє прес-служба ВР.

«Цього року 85-та річниця цієї великої трагедії, і нам важливе розуміння світу цієї події, цієї трагедії для України. Для нас особливо важливо, що всі партії - і опозиції, і коаліції - підтримали загальну резолюцію про те, що Голодомор - це геноцид проти українців», - зазначив він.

Висловивши захоплення Шотландією та її історією, керівник українського парламенту підкреслив, що в обох країн є дуже грунтовні підстави для співпраці.

Парубій подякував за співробітництво на рівні апаратів парламентів та висловився за активізацію співпраці на рівні груп дружби з метою «донести інформацію про ситуацію в Україні та заручитися більшою підтримкою у нашій співпраці».

Сторони також обговорили питання, пов'язані із виходом Великої Британії з ЄС, та ситуацію на сході України. У цьому зв'язку Голова Верховної Ради підкреслив: «Путін зробив виклик усій системі міжнародної безпеки після Другої світової війни».

Читайте також: Парубій обговорив із британським міністром посилення санкцій проти РФ

Парубій нагадав і про кібератаки в різних країнах, і вплив на вибори у США, хімічну атаку на території Сполученого королівства. «Все це показує глобальність цієї загрози. Це добре розуміють країни нашого регіону, зокрема, Грузія і Молдова, які постраждали від російської агресії», - підкреслив спікер.

У свою чергу Кен Макінтош зазначив, що проблеми, пов'язані з Brexit, не заважають розвивати відносини як з країнами ЄС, так і з іншими державами, та висловив підтримку Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-