НАТО закликає Росію взяти відповідальність за збиття МН-17

НАТО закликає Росію взяти відповідальність за збиття МН-17

Укрінформ
У НАТО закликають Росію визнати відповідальність за збиття пасажирського літака рейсу МН-17 та повною мірою співпрацювати заради виявлення причетних до цього.

Про це йдеться у поширеній у п’ятницю заяві генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Нідерланди і Австралія оголосили, що вони покладають на Росію відповідальність за збиття рейсу МН-17 17 липня 2014 року. Я закликаю Росію прийняти цю відповідальність і повною мірою співпрацювати заради виявлення причетних згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН 2166», - заявив глава Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН-17 у 2014 році.

Читайте також: Австралія та Нідерланди вимагають від Москви компенсацій родинам жертв MH17

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера були 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак був збитий над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-