Австралія та Нідерланди вимагають від Москви компенсацій родинам жертв MH17

Австралія та Нідерланди вимагають від Москви компенсацій родинам жертв MH17

Укрінформ
Росія повинна виплатити компенсації родинам 38 австралійців, які загинули внаслідок катастрофи літака рейсу MH-17 на сході України у 2014 році.

Про це заявила глава МЗС Австралії Джулі Бішоп, повідомляє ABC.

"Вони (РФ - ред.) хочуть закриття розслідування, але ... ми будемо домагатися відшкодування за звірства, викликані цією поведінкою", - сказала Бішоп.

За її словами, родини загиблих хочуть притягнути до відповідальності Росію.

Як зазначалося у заяві нідерландського уряду, грунтуючись на висновках Об'єднаної слідчої групи, Нідерланди та Австралія переконані, що Росія несе відповідальність за розміщення установки "Бук", яка була використана для збиття MH17.

Слідчі переконані, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належав 53-й бригаді ППО ЗС РФ.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що Нідерланди та Австралія "попросили Росію вступити в переговори, спрямовані на пошук рішення, яке б відповідало величезним стражданням і шкоді, спричиненими знищенням MH17".

Як відомо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера були 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: МН17: Україна хоче поєднати з Австралією і Нідерландами позови проти РФ

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належав 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь у збитті малайзійського літака рейсу МН17, яку довела Об’єднана слідча група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-