Шефчович підтвердив позицію ЄС: Україна має лишатися транзитером газу

Шефчович підтвердив позицію ЄС: Україна має лишатися транзитером газу

Укрінформ
У Євросоюзі немає сумнівів у тому, що Україна повинна відігравати стратегічну роль у постачанні російського газу після 2020 року.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович на міжнародній конференції високого рівня «Значення української газотранспортної системи для енергетичної безпеки в Європі», що проходить у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Основоположною позицією Єврокомісії є те, що Україна повинна залишаться важливою транзитною країною з постачання газу після завершення дії контрактів із транзиту газу між Нафтогазом і Газпромом у 2020 році. Це є стратегічно важливим та має величезні наслідки для енергетичної безпеки Євросоюзу і України. Мені приємно відзначити, що з цього питання ми маємо абсолютний консенсус поміж усіх країн ЄС, які підтримують цей підхід», - наголосив віце-президент Єврокомісії.

Читайте також: Волкер вважає, що Nord Stream 2 перекреслить кількарічні газові зусилля Європи

Він також зазначив, що українська ГТС, через яку постачається російський газ до Європи, упродовж усіх попередніх років працювала надійно, незважаючи на наявні труднощі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-