Канада вимагає від Росії відповісти на обвинувачення щодо МН17

Канада вимагає від Росії відповісти на обвинувачення щодо МН17

Укрінформ
Росія повинна негайно відповісти на обвинувачення, висунуті проти неї міжнародною слідчою групою (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17.

На цьому наголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розслідування міжнародної слідчої групи показало, що ракета, яка збила літак рейсу МН17 Малазійських авіаліній, належала 53-ій зенітно-ракетній бригаді ППО ЗС РФ, дислокованої поруч із Курськом. Ми закликаємо Росію негайно відповісти на ці обвинувачення й сповна співпрацювати із JIT», - сказала Фріланд.

Читайте також: США про висновки Голландської прокуратури: настав час РФ відповісти за МН17

Вона також закликала міжнародну спільноту докласти усіх зусиль до притягнення винних у скоєнні цього злочину до відповідальності.

«Канада продовжує спонукати інші країни захищати заснований на правилах міжнародний порядок, який дозволить притягти до відповідальності винуватців збиття рейсу МН17 відповідно до міжнародних стандартів», - наголосила міністр.

Читайте також: ЄС закликає Росію співпрацювати у розслідуванні справи MH17

Окрім цього, Фріланд подякувала міжнародній команді слідчих за ретельну роботу.

«Ми повинні продовжувати вимагати справедливості для жертв та членів їх родин, у тому числі громадянина Канади, який загинув у цій жахливій трагедії», - заувжила вона.

Читайте також: Україна піде до суду ООН із позовом про фінансування Росією тероризму

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року JIT оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-