США про висновки слідчої групи: настав час РФ відповісти за МН17

США про висновки слідчої групи: настав час РФ відповісти за МН17

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав оприлюднення висновків спільної слідчої комісії (JIT), яка встановила причетність військових РФ до катастрофи пасажирського рейсу МН17.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Держдепартаменту США Хізер Науерт, поширеній у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати повністю довіряють висновкам Об'єднаної слідчої групи (JIT), представленим сьогодні голландською прокуратурою: для ураження літака Малазійських авіаліній МН-17 була застосована ракетна пускова установка з 53-ї зенітної бригади Російської Федерації, розташованої в Курську", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Останні результати слідства у MH17 довели вину Росії – Волкер

Як наголошується, ці висновки "підтверджують і доповнюють деталі того, що ми сказали в перші дні після цієї трагедії: MH17 був збитий зенітною ракетою Бук класу земля-повітря, випущеною з території на сході України, яка була під контролем Росії та сил, очолюваних Росією".

У цьому зв'язку в Вашингтоні нагадали про рішення Ради Безпеки ООН, що "всі причетні мають бути притягнуті до відповідальності", а всі держави повинні повною мірою взаємодіяти в зусиллях щодо встановлення такої відповідальності.

Читайте також: Винні у катастрофі МН17 мають бути покарані - Столтенберг

"Ми закликаємо Росію конкретно дотримуватися й виконувати Резолюцію 2166 Ради Безпеки ООН (від 2014 року). Настав час для Росії припинити свою брехню й відповідати за свою роль в ураженні (літака – ред.)", - підкреслили в Державному Департаменті США.

У Вашингтоні також висловили впевненість у здатності голландської системи кримінального правосуддя переслідувати відповідальних у законний і справедливий спосіб.

Читайте також: Суд щодо МН17 у Нідерландах дасть доказову базу для Міжнародного суду ООН - Мін'юст

"Ми знову висловлюємо наші глибокі співчуття сім'ям і друзям жертв та закликаємо до встановлення справедливості від імені 298 невинних цивільних осіб, які загинули в той день", - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-