Австралія відкрила посольство в Естонії і приєдналася до центру НАТО з кібербезпеки

Австралія відкрила посольство в Естонії і приєдналася до центру НАТО з кібербезпеки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп оголосила про відкриття першого pop-up посольства Австралії в Естонії та приєднання країни до Центру передового досвіду НАТО у галузі кібербезпеки у Талліні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу МЗСіТ Австралії.

“Сьогодні я відкрила перше pop-up посольство Австралії в Таллінні”, – наголосила міністр.

За її словами, посольство діятиме на тимчасовій основі впродовж 12 місяців. Його завданням буде забезпечення участі Австралії у Центрі передового досвіду НАТО у галузі кібербезпеки.

Читайте також: Прем'єр Австралії провів безпекові консультації з НАТО

Очікується, що у рамках діяльності посольства на тримісячний термін буде відряджатися представник австралійських Сил оборони. Цього року Австралія стане спостерігачем на кібернавчаннях Locked Shields 2018.

“Австралія вітає можливість поглибити взаємодію з провідними експертами з кіберзахисту Центру передового досвіду НАТО у галузі кібербезпеки. Сьогодні більше ніж будь-коли ми маємо співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб встановити чіткі правила поведінки і відповідальності держав у кіберпросторі. Міжнародний світопорядок, заснований на міжнародному праві, має застосоваватися як в Інтернеті, так і в режимі офлайн”, - вважає австралійський міністр.

Читайте також: Трамп передумав призначати адмірала Харріса послом в Австралії

Бішоп також повідомила, що уряд спільно з Естонською академією електронного урядування та Інститутом стратегічної політики Австралії запустив проект, спрямований на розширення цифрових послуг між урядами Індо-Тихоокеанського регіону.

За словами Джулі Бішоп, ці ініціативи є практичним виконанням зобов'язань Австралії у рамках Міжнародної стратегії в галузі кібервзаємодії, спрямованої на створення відкритого, вільного та безпечного інтернету, який стимулює економічне зростання, підвищує національну безпеку та сприяє міжнародній стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-