Трамп передумав призначати адмірала Харріса послом в Австралії

Трамп передумав призначати адмірала Харріса послом в Австралії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп підтвердила інформацію про зміну Вашингтоном свого попереднього рішення призначити командувача Тихоокеанського командування збройних сил США адмірала Гаррі Харріса послом у Канберрі.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“Хоча ми й були б раді вітати адмірала Харріса у якості посла в Австралії, ми розуміємо, що для Сполучених Штатів на Корейському півострові є серйозні проблеми”, - прокоментувала міністр повідомлення про те, що Харріса планують призначити послом у Південній Кореї.

У відповідь на прохання підтвердити цю інформацію, Бішоп підкреслила, що “це питання належить до компетенції адміністрації США”.

За словами Бішоп, чинний держсекретар США Джон Салліван повідомив їй вчора, що адмірала Харріса буде призначено на інший дипломатичний пост. Міністр зауважила, що це не є чимось незвичайним, і таке трапляється, та додала, що уряд очікує на якомога швидше призначення нового посла.

Читайте також: Сенат США затвердив Пола Накасоне новим директором АНБ

За інформацією ЗМІ, на посаду керівника дипмісії США у Сеулі, яка є вакантною вже понад рік, кандидатуру Харріса лобіює майбутній держсекретар Майк Помпео, оскільки тривала відсутність американського посла у Південній Кореї може мати негативний вплив на координацію політики двох країн щодо КНДР та її ядерної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-