Держдеп відповів на заяви РФ щодо

Держдеп відповів на заяви РФ щодо "вторгнення" у колишнє консульство в Сіетлі

Укрінформ
Державний департамент США відповів на "істерію" в Москві стосовно закриття консульства РФ у американському місті Сіетл, а також не заперечив факту перевірки власними співробітниками установи, аби впевнитися, що всі залишили будівлю.

Про це заявила в середу на офіційній твітер-сторінці речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"ФАКТ: відповідно до Віденської конвенції про консульські зв'язки, США відкликали згоду на заснування та діяльність консульської установи в Сіетлі. Ми зробили це у відповідь на застосування російським урядом нервово-паралітичної речовини військового класу на британській землі", - зауважила офіційний представник Держдепу.

Вона також підтвердила, що будівля, у якій раніше розміщувалося консульство РФ у Сіетлі, була перевірена з метою перевірки.

Читайте також: Росіяни вивезли всі речі з генконсульства у Сіетлі

"Сьогодні офіційні представники Державного департаменту пройшлися через нерухомість у Сіетлі, щоб впевнитися, що вона була звільнена. Ми будемо забезпечувати охорону та підтримувати її (будівлю – ред.) відповідно до наших зобов'язань. Ніяких "вторгнень", а лише тверда, закономірна відповідь на продовження Росією обурливої поведінки", - написала Науерт.

Читайте також: Росія може прислати заміну видвореним зі США дипломатам – Держдеп

У середу ряд російських ЗМІ, а також МЗС Росії заявили про "вторгнення" американської сторони в будівлю, де раніше розміщувалося консульство в місті Сіетл, штат Вашингтон. Речниця МЗС Росії Марія Захарова, не дочекавшись реакції уряду США, назвала дії американської влади "державним рейдерським захопленням" російської власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-