Росія може прислати заміну видвореним зі США дипломатам – Держдеп

Росія може прислати заміну видвореним зі США дипломатам – Держдеп

Укрінформ
Російська Федерація може замінити дипломатів, яких було вислано зі США минулого тижня.

Про це у вівторок повідомив речник Державного департаменту США, інформує CNN.

"Як це завжди буває, як це було у подібних випадках у минулому, російський уряд має право запросити акредитацію на вакантні посади у своїй дипломатичній місії. Кожен запит на дипломатичну акредитацію буде розглядатися окремо", - сказав він.

Речник Держдепу додав, що Росія не повідомляла американській стороні, що збирається зменшити загальну кількість дипломатичного персоналу в місії США на території РФ. Тому в Держдепі припускають, що США можуть відправити запит на акредитацію для нових дипломатів, які займуть місце тих, кого було вислано з країни.

Читайте також: Трамп: Ніхто не займає більш жорстку позицію проти Росії, ніж я

Як повідомляв Укрінформ, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його дочка.

Американська адміністрація заявила, що висилає 60 росіян, які працюють у дипломатичних установах РФ на території Сполучених Штатів, і закриває генконсульство в Сіетлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-