Трамп: Ніхто не займає більш жорстку позицію проти Росії, ніж я

Трамп: Ніхто не займає більш жорстку позицію проти Росії, ніж я

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що він займає найбільш жорстку, ніж інші, позицію щодо Росії, у тому числі в плані забезпечення енергетичної безпеки в Європі та нарощування оборонного потенціалу.

Про це він заявив у вівторок, під час спільної прес-конференції з президентами трьох країн Балтії у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ніхто не був настільки жорстким по відношенню до Росії, ніж я", - заявив американський лідер.

У цьому зв'язку він навів ряд прикладів. Зокрема, за його словами, США зайняли дуже потужну позицію в плані енергетики.

"Зараз ми імпортуємо нафту і газ. Це є саме тим, чого Росія не хотіла би", - підкреслив Трамп.

Він також апелював до нарощування військового потенціалу Сполучених Штатів.

Читайте також: Екс-помічник держсекретаря США прокоментував наміри Трампа запросити Путіна

"Ми щойно прийняли оборонний бюджет у розмірі $700 млрд, на наступний рік - $760 млрд, і це найбільші суми, які приймалися коли-небудь. Ми матимемо військо найсильніше, ніж будь-коли. І це точно не є гарною новиною для Росії", - наголосив глава Білого дому.

Президент Трамп також підкреслив, що зараз НАТО отримало значні фінансові вливання з боку країн-членів, які всі разом підвищують свої оборонні бюджети до мінімум 2% від ВВП.

Крім того, за його словами, США вислали найбільшу кількість, 60 російських дипломатів, у відповідь на застосування РФ хімічного газу в Британії.

"Ніхто не займає позиції більш жорсткої відносно Росії. І те, що я сказав: я думаю, що міг би мати дуже гарні відносини з президентом Путіним… Знайти спільну мову з Росією – це гарно, мати спільну мову з Китаєм – це гарно, мати спільну мову з іншими країнами, включаючи ваші три країни (Балтії – ред.) – це гарна, не погана річ", - пояснив свою позицію президент США.

Водночас, за його словами, якщо такого діалогу не вдасться досягнути, про це одразу стане відомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-