Екс-помічник держсекретаря США прокоментував наміри Трампа запросити Путіна

Екс-помічник держсекретаря США прокоментував наміри Трампа запросити Путіна

Укрінформ
Рішення президента США Дональда Трампа запросити російського колегу Володимира Путіна на зустріч у Вашинтон послаблює солідарність західних країн у протистоянні агресивним діям Кремля.

Таку думку в інтерв'ю CBC News висловив колишній помічник Держсекретаря США із європейських та євразійських питань (2005-2009) Деніел Фрід.

«Це запрошення (Путіна у Вашинтон - ред.) спантеличує та засмучує й надсилає дивні сигнали, що послаблюють західну солідарність», - сказав Фрід.

На його переконання, необдуманий підхід Трампа підриває зусилля союзників із ізоляції Росії, які західні держави продемонстрували, синхронно видворивши півтори сотні російських дипломатів.

Читайте також: Трамп і Путін говорили про можливу зустріч, але до вислання дипломатів - Білий дім

За словами експерта, тепер уже не має значення, чи відбудеться зустріч двох лідерів, оскільки сам факт того, що Трамп має такий намір, надсилає неправильний сигнал. «Запрошення Путіна не показує силу, воно демонструє прийняття», - наголосив екс-дипломат.

Як повідомлялося, в понеділок, 2 квітня, радник президента РФ Юрій Ушаков заявив у Москві, що під час телефонної розмови 20 березня президент Трамп запропонував Путіну зустрітися в Білому домі. У Кремлі також зазначили, що підготовка до зустрічі поки що не ведеться.

У Білому домі підтвердили сам факт таких обговорень, але відмовилися від коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-