Трамп і Путін говорили про можливу зустріч, але до вислання дипломатів - Білий дім

Трамп і Путін говорили про можливу зустріч, але до вислання дипломатів - Білий дім

Укрінформ
У Вашингтоні після публічних заяв Москви про те, що  Дональд Трамп запросив  Володимира Путіна зустрітися в Білому домі, підтвердили сам факт таких обговорень, однак відмовилися від коментарів.

Про це заявила в понеділок речниця Білого дому Сара Сандерс, повідомляє The Guardian.

"Як підтвердив сам президент (Дональд Трамп – ред.) 20 березня через кілька годин після своєї останньої телефонної розмови з президентом Путіним, обидві сторони обговорили двосторонню зустріч у "не дуже віддаленому майбутньому" у низці можливих місць, включаючи Білий дім", - зауважила офіційний представник адміністрації президента США. 

Водночас вона зазначила, що "наразі ми не маємо нічого, щоб додати більше".

Читайте також: Трамп запросив Путіна до Білого дому - Кремль

Як повідомлялося, раніше в понеділок, 2 квітня, радник президента РФ Юрій Ушаков заявив у Москві, що під час телефонної розмови 20 березня президент Трамп запропонував Путіну зустрітися в Білому домі. 

У Кремлі також зазначили, що підготовка до зустрічі поки що не ведеться.

Нагадаємо, що 26 березня адміністрація Трампа прийняла рішення про вислання 60 росіян, які займалися розвідувальною діяльністю під дипломатичним прикриттям у США. Також у Білому Домі не виключили нових санкцій проти оточення Путіна. Водночас заступник речника Білого дому Радж Шах заявив, що  Трамп готовий до продовження діалогу з російським керівництвом з окремих питань, у тому числі щодо боротьби з тероризмом та іншим темам, які викликають спільне занепокоєння.

28 березня речниця Державного департаменту США Хізер Науерт назвала "сміхотворним" коментар глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який заявив, що саме США шантажували решту країн, примусивши їх до масового вислання російських "дипломатів" по всьому світу.

У заяві Білого дому від 30 березня видворення у відповідь Росією 60 американских дипломатів назвали свідченням ще більшого погіршення двосторонніх відносин. Хізер Науерт заявила, що так звані "дзеркальні" дії російського уряду щодо вислання 60-ти американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії зобразити із себе жертву та ухилитися від подальшого діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-