Посол Франції вважає неправовим переведення посольства Румунії до Єрусалима

Посол Франції вважає неправовим переведення посольства Румунії до Єрусалима

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Бухаресті Мішель Раміс вважає, що на даний час переведення посольства Румунії з Тель-Авіва до Єрусалима не відповідає міжнародному праву.

Так дипломат прокоментувала намір правлячої в Румунії коаліції перевести румунське посольство в Єрусалим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Існують резолюції Ради Безпеки ООН з питання місця знаходження посольства іноземної держави, а встановлення цього місця повинно відповідати міжнародному праву. Франція вважає, що на даний час переведення посольства до Єрусалима не відповідає нормам міжнародного права», - зазначила посол.

Коментуючи наміри правлячої в Румунії коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією перевести посольство країни, дипломат заявила, що не впевнена у тому, що таке рішення було прийнято остаточно, оскільки такі питання вирішуються виключно після обговорення з усіма державними інститутами і спираючись на положення Конституції Румунії».

Читайте також: Президент Румунії не схвалює рішення про переведення посольства в Єрусалим

Як повідомлялося, аналогічну думку висловив і президент Румунії Клаус Йоханніс, жорстко розкритикувавши рішення уряду про початок процедури переведення румунського посольства в Єрусалим.

Раніше один із лідерів правлячої в Румунії коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією, голова Нижньої палати парламенту Лівіу Драгня заявив, що уряд готує Меморандум про початок процедури переведення румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Як стало відомо, це питання буде обговорюватися під час майбутнього візиту до Тель-Авів прем'єр-міністра Румунії Віоріки Денчіле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-