Росія висилає чотирьох дипломатів Нідерландів та Італії

Росія висилає чотирьох дипломатів Нідерландів та Італії

Укрінформ
Росія у п'ятницю, 30 березня, заявила, що висилає двох дипломатів Нідерландів та двох - Італії у відповідь на видворення російських дипломатів через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє Reuters.

"Москва розпорядилася вислати двох голландських дипломатів у відповідь на вислання двох російських дипломатів з Нідерландів раніше, заявив у п'ятницю посол Нідерландів у Росії", - йдеться у повідомленні.

Також російське відомство дало тиждень двом італійським дипломатам у Росії, щоб залишили країну, повідомляє МЗС Італії

Раніше повідомлялося, МИД  РФ заявило, що протягом місяця Велика Британія має скоротити своє посольство і генконсульства в Росії до числа дипломатичних працівників РФ у Британії.

Читайте також: Чехія видала російського хакера Штатам замість РФ

Як повідомлялося раніше, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виробляють у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-