Польща й Естонія очікують на посилення НАТО на східному фланзі

Польща й Естонія очікують на посилення НАТО на східному фланзі

Укрінформ
НАТО, реагуючи на агресію Росії в Україні, має посилити на східному фланзі не лише сухопутний, але й інші компоненти, зокрема морський. Такими є очікування Польщі та Естонії від саміту НАТО, який відбудеться в липні у Брюсселі.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві заявили в п’ятницю глави Міністерства закордонних справ Польщі та Естонії Яцек Чапутович та Свен Міксер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Після нелегального захоплення Криму Росією і початку конфлікту на сході України відповідь НАТО була швидкою і чіткою, що призвело до розміщення міжнародних сил на східному фланзі. Однак, цей процес ми не можемо визнати завершеним, є певні пробіли, які потрібно заповнити: потрібно скоригувати систему управління... Слід також відзначити, що усе, що робилося донедавна, зосереджувалося навколо сухопутних військ, а маємо подивитися на інші сфери, тобто військово-морські сили”,- заявив Міксер.

Читайте також: Лише вступ до НАТО змусить Кремль дати Україні спокій – Тарасюк

Чапутович зазначив, що пріоритети Польщі та Естонії у безпекових питаннях не відрізняються, але сторони координуватимуть свою позицію з цього приводу ще перед самітом НАТО в липні у Брюсселі. За його словами, в червні у Варшаві відбудеться саміт “Бухарестської дев’ятки”, тобто лідерів країн регіону, які дискутуватимуть щодо спільного становища щодо проблем безпеки.

“Це буде важливий сигнал також для інших членів Північноатлантичного альянсу, що питання безпеки для нас є важливими”,- наголосив Чапутович. 

За його словами, потрібно зберегти мобілізацію Альянсу і його готовність до “можливої, навіть військової загрози”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-