Українські дипломати застерігають Німеччину від зняття санкцій з РФ

Українські дипломати застерігають Німеччину від зняття санкцій з РФ

Укрінформ
Зняття санкцій до того, як припиниться російська агресія проти України, стало б украй недалекоглядним кроком і виявленням слабкості.

Про це заявили українські дипломати в інтерв'ю німецьким виданням, що вийшли в п'ятницю.

«Санкції мають залишатися. Їх ефект можна заперечувати. Навіть часткове зняття санкцій до того, як Москва виконала всі умови Мінської угоди, буде представлено Кремлем як слабкість Заходу, що призведе до розколу Європи. І це, навіть якщо багато хто не хоче цього чути, - головна мета Росії», - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю Rheinische Post.

За словами голови української дипломатії, довести справу до припинення агресії Росії проти України - це загальна мета Києва і Берліна, її і треба переслідувати.

У свою чергу посол України в ФРН Андрій Мельник у коментарі виданням медіагрупи Funke прокоментував ініціативу п'яти східно-німецьких земель зняти антиросійські санкції. Він назвав її «не тільки безрозсудною і егоїстичною, а й загрозливою для Європи».

За словами Мельника, такі дії «стали б зрадою України як жертви військової агресії Росії з більш ніж десятьма тисячами загиблих і означали б оголошення про банкрутство майбутньої зовнішньої політики Німеччини». Він не погодився зі скаргами на те, що обмежувальні заходи завдають серйозної шкоди німецькій економіці, посилаючись на статистичні дані німецького експорту, які говорять зовсім про інше. Посол підкреслив, що українці продовжують сподіватися на солідарність Німеччини, і закликав проявити «стратегічне терпіння».

Читайте також: «М'яка» сила демократії: у ЄП хочуть нейтралізувати «друзів Путіна»

Як повідомляв Укрінформ, раніше на цьому тижні прем'єр-міністри п'яти східнонімецьких федеральних земель заявили, що вимагатимуть послабити санкції щодо Росії як неефективні і шкідливі для німецької економіки. Ініціатором виступив прем'єр-міністр землі Саксонія-Ангальт Райнер Газелофф.

Ослаблення санкцій вимагають також такі парламентські партії, як Вільна демократична партія, Ліві і Альтернатива для Німеччини. Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель і багато політиків з його Соціал-демократичної партії Німеччини виступають за поступове ослаблення санкцій в разі поліпшення ситуації на сході України. Послідовними прихильниками збереження санкцій є партія канцлера Меркель, Християнсько-демократичний союз і Зелені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-