Євросанкції: Варшава обурилася на

Євросанкції: Варшава обурилася на "дедлайн" і назвала рішення політичним

Укрінформ
Варшава висловила незадоволення рішенням Єврокомісії про започаткування процедури введення в дію 7-ї статті договору ЄС, що передбачає можливе запровадження санкцій проти Польщі за порушення європейських стандартів у процесі реформування системи судочинства.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі. 

“Польща із жалем сприйняла інформацію про введення Єврокомісією процедури, передбаченої у 7-й статті договору ЄС, яка має політичний, а не юридичний характер”, - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Як підкреслюється, вона зайве обтяжує відносини між сторонами, що може ускладнити формування взаємодовіри і порозуміння між Варшавою і Брюсселем.

Читайте також: Вперше в історії: Єврокомісія запустила санкції проти Польщі

У МЗС РП заявили, що Польща готова до подальших розмов з Брюсселем і розраховує на те, що незабаром зможе представити Єврокомісії свої аргументи щодо реформи судочинства.

Єврокомісія прийняла рішення про введення 7-ї статті договору ЄС проти Польщі і дала Варшаві три місяці на введення в дію рекомендацій щодо покращення у країні ситуації з верховенством права. Під час прес-конференції віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс підкреслив, що положення угоди вводиться тому, що незалежність судової гілки влади в Польщі є під знаком запитання.

Тіммерманс запросив главу польського уряду Матеуша Моравецького на переговори до Брюсселя 9 січня, і керівник польського уряду прийняв запрошення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-