Берлін вважає передчасним говорити про

Берлін вважає передчасним говорити про "потепління" з Анкарою

Укрінформ
У Берліні привітали звільнення під підписку про невиїзд німецької журналістки і перекладачки Мешале Толу, проте вважають передчасним говорити про повну нормалізацію відносин з Туреччиною.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт на брифінгу в понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Рано доки говорити про новий баланс в німецько-турецьких відносинах", - сказав Зайберт.

За його словами, двосторонні відносини ускладнені, у тому числі, і у зв'язку з питанням політичних ув'язнених. Проте звільнення Толу вселяє надію, що "йде рух у вірному напрямі", сказав Зайберт.

Представник МЗС ФРН Марія Адебар погодилася, що це "перший позитивний крок", але нагадала, що слідство ще не закінчено. Втім, вже те, що після 7 місяців перебування в камері попереднього ув'язнення жінка може зустрітися з сім'єю, є "великим полегшенням", підкреслила вона.

Читайте також: У Туреччині суд звільнив німецьку журналістку, але заборонив залишати країну

Як відомо, рішення про звільнення Толу без можливості покинути межі Туреччини було прийнято в понеділок судом Стамбулу.

Судовий процес за справою німецької журналістки і перекладачки Мешале Толу, що працювала в лівому інформаційному агентстві Etha, закритому урядовим декретом, почався 11 жовтня. Турецька влада звинувачує її і ще 17 осіб в терористичній пропаганді і членстві в терористичній організації - забороненій в Туреччині Комуністичній партії. Їм може загрожувати до 20 років ув'язнення. У кінці жовтня турецький суд звільнив німецького правозахисника Петера Штойдтнера, якого звинувачували в тероризмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-