Венеціанська комісія їде розбиратися з судовою реформою Польщі

Венеціанська комісія їде розбиратися з судовою реформою Польщі

Укрінформ
Делегація Венеціанської комісії прибуває в середу з дводенним візитом до Варшави, де зустрінеться з представниками законодавчої, виконавчої та судової влади, а також діячами різних правозахисних інституцій та об'єднань суддів і юристів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За результатами цієї поїздки, а також наступної, яка планується в листопаді, Венеціанська комісія на сесії у грудні затвердить рекомендації щодо реформування судової сфери країни. 

Ці рекомендації комісію попросила розробити Парламентська асамблея Ради Європи. 

Очікується, що рекомендації щодо законів про прокуратуру і реформу судочинства буде прийнято на пленарній сесії Венеціанської комісії 8-9 грудня.

Читайте також: Прем'єр Польщі анонсувала кадрові зміни в уряді

Напередодні глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, шо Польща “не сприймає зовнішнього втручання” у процес реформування системи судочинства. Він підкреслив, що це внутрішня справа Польщі, а ЄС і міжнародні інституції не повинні в неї втручатися.

Як інформувало агентство, у березні 2016 року Венеціанська комісія оприлюднила висновок щодо змін до закону про Конституційний суд Польщі, прийнятий наприкінці 2015 року. Венеціанка тоді запропонувала свої рекомендації щодо змін до цього закону. Однак у Польщі підкреслили, що це - рекомендації, і вони не є обов'язковими до виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-