Засідання щодо Каталонії: хакери поклали сайт Конституційного суду Іспанії

Засідання щодо Каталонії: хакери поклали сайт Конституційного суду Іспанії

Укрінформ
В Іспанії хакери заблокували сайт Конституційного суду перед початком спеціального засідання уряду Іспанії з питання Каталонії.

Про це повідомляє Bradenton Herald.

"Прес-секретар Конституційного суду Іспанії вважає, що веб-сайт суду зазнав кібератаки невідомого походження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, DDoS-атака сталася у суботу, 21 жовтня, коли хакери, які назвали себе Anonymous, заявили, що запускають «Кампанію за звільнення Каталонії».

За інформацією AFP, уряд Іспанії зібрався на спеціальне засідання щодо Каталонії.

Під час нього повинна вирішитися подальша доля регіону.

Раніше повідомлялося, що Мадрид збирається ввести у дію статтю 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусових заходів щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов'язань.

10 жовтня у парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набрання сили цим документом було відкладене.

Читайте также: Каталонцы в знак протеста снимают деньги со счетов "банков-предателей"

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Однак у призначений день президент Женералітету Каталонії Карлес Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори із центральним урядом.

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-