Берлін

Берлін "не зрозумів" пропоновані 15 років для правозахисників у Туреччині

Укрінформ
У Німеччині вважають абсолютно безпідставними висунуті турецькою прокуратурою терміни для правозахисників, серед яких є громадянин ФРН.  

Про це в неділю заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вимоги позбавлення волі строком до 15 років є для нас абсолютно незрозумілими та не прийнятними», - йдеться у заяві міністра, поширеній його прес-службою.

З великою тривогою сприйняли в Берліні інформацію про висунуті турецькою прокуратурою звинувачення проти Петера Штойдтнера, німецького правозахисника, і ще десяти його товаришів, яких звинувачують у «членство у терористичній організації». З точки зору федерального уряду такі звинувачення «абсолютно незрозумілі». При цьому висловлюється надія на те, що «навіть у Туреччині» питання вирішує зрештою, не прокуратура, а суд.

Німеччина та її дипломатична служби, продовжують робити все можливе для того, щоб домогтися повернення Штойдтнера тому у ФРН.

Реакція глави МЗС надійшла після повідомлення турецьких ЗМІ про те, що заарештованим на семінарі в Туреччині ще в липні правозахисникам висунуто офіційне обвинувачення і загрожує 15 років в'язниці.

Читайте також: У Туреччині правозахисникам загрожує 15 років ув'язнення

Всього, за даними МЗС ФРН, у Туреччині були затримані з липня минулого року 55 громадян Німеччини (або людей з подвійним громадянством). Серед них 11 – ті, кого в Берліні вважають політичними в'язнями. Це ще більше погіршує і без того напружені відносини між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-