Юнкер: Наш Євросоюз не є у доброму стані

Юнкер: Наш Євросоюз не є у доброму стані

Укрінформ
У Єврокомісії виступили з ініціативами щодо розвитку Європейського Союзу з метою подолання викликів та загроз, перед якими нині опинилася Спільнота.

Про це йшлося у щорічній доповіді президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера щодо стану справ та перспектив розвитку Європейського Союзу, оприлюдненій у середу у Європарламенті у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Як для вас чітко зрозуміло, наш Союз не є у доброму стані», - сказав Юнкер.

Президент Єврокомісії озвучив нагальні ініціативи з метою подолання такого стану справ. Зокрема, серед таких пріоритетів відзначено удосконалення політики ЄС у сфері зовнішньої торгівлі (щодо прискорення укладання угод про зони вільної торгівлі), розвиток європейської промисловості, боротьбі з кліматичними змінами, розвиток цифрового ринку та подолання міграційної кризи.

Він також зазначив, що минулого року країни-члени надали притулок 720 тис. біженцям. При цьому президент Єврокомісії засудив політику Угорщини, Польщі та Чехії, які відмовляються брати участь у єдиній політиці ЄС у сфері подолання міграційної кризи.

Юнкер окремо наголосив на непорушності у Спільноті захисту цінностей демократії, верховенства права, включаючи захист журналістів.

Читайте також: Британія зобов'язується підтримувати європейську безпеку після Brexit - ЗМІ

Окремо у виступі йшлося про загрозу у сфері кібербезпеки для ЄС. У зв’язку з цим він підкреслив нагальну необхідність завершення створення так званих європейських енергетичного, банківського, цифрового, безпекового (оборонного) союзів, а також ринку капіталів.

Президент Єврокомісії також висловив переконання, що такі країни, як Болгарія та Румунія, а також Хорватія заслуговують та повинні, нарешті, стати членами Шенгенської зони.

Серед пріоритетів у сфері торгівлі Юнкер назвав необхідність завершення укладання угоди про ЗВТ з Австралією і Новою Зеландією.

Він також закликав країн-члени приєднатися до єврозони та зміцнити банківський союз у межах ЄС.

При цьому Юнкер висловив переконання, що Туреччина не має перспектив приєднатися до ЄС в осяжній перспективі.

Він також підтримав запровадження європейської публічної прокуратури, яка б координувала та активізувала розслідування справ у сфері тероризму.

«Я хочу бачити наш Євросоюз сильнішим», - наголосив очільник Спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-