Канада розширила санкції проти Ірану

Канада розширила санкції проти Ірану

Укрінформ
Канада запровадила нові санкції проти Ірану через його дії, спрямовані на дестабілізацію на Близькому Сході.

Про це оголосило Міністерство закордонних справ Канади, повідомляє Укрінформ.

«Іран продовжує загрожувати міжнародному миру й безпеці, вдаючись до різноманітних дестабілізаційних дій на Близькому Сході та за його межами. Іран створює небезпеку для регіону як своїми Збройними силами, так і підтримкою проксі, забезпечуючи їх коштами, зброєю, навчанням, а також політичною й ідеологічною підтримкою», - йдеться у пресрелізі.

Зокрема, до санкційного списку внесено двох високопоставлених військових та дві установи, зокрема Генеральний штаб Збройних сил Ірану та конструкторське бюро «Хатам аль-Анбія», яке підпорядковується Корпусу вартових Ісламської революції. «Канада глибоко занепокоєна дестабілізаційними діями Ірану у регіоні та загрозами, які він створює для міжнародного миру й безпеки. Канада тверда у своїй відданості підтримці миру й безпеки на Близькому Сході», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Удар по консульству Ірану в Сирії пошкодив також посольство Канади - ЗМІ

У МЗС наголосили, що посили санкційний тиск на Іран у погодженні із партнерами, зокрема США та Великою Британією.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США оголосив про запровадження санкцій проти більш як десяти організацій та фізичних осіб, залучених до виробництва, продажу й транспортування іранських БПЛА, в тому числі в Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-