США ввели санкції проти Ірану через виробництво й постачання за кордон ударних дронів

США ввели санкції проти Ірану через виробництво й постачання за кордон ударних дронів

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти понад десяти організацій та фізичних осіб, залучених до виробництва, продажу й транспортування іранських БПЛА, в тому числі в Росію.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) у четвер, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти понад десятка організацій, фізичних осіб і суден, які відігравали центральну роль у сприянні та фінансуванні таємного продажу іранських БПЛА», – зазначається у повідомленні.

При цьому зауважується, що процес відбувався під контролем Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення Ірану (MODAFL), яке безпосередньо залучене до підтримки Корпусу вартових ісламської революції Ірану, а також до війни РФ в Україні.

Головними фігурантами санкцій є компанія Sahara Thunder та її керівництво. Вона забезпечує комерційну діяльність MODAFL та відіграє ключову роль у проєктуванні, розробці, виробництві й продажі Іраном тисяч БПЛА. Значна частина цих безпілотників була передана Росії для їх застосування у війні проти України. Крім того, OFAC запровадив санкції проти компаній та суден, які іранський режим задіяв для перевезення військової техніки.

Читайте також: Європарламент закликав країни ЄС посилити санкції проти Ірану за експорт озброєнь

Водночас повідомляється, що паралельні санкції проти кількох юридичних та фізичних осіб в Ірані запровадили Сполучене Королівство й Канада.

Як повідомлялося, США неодноразово вказували на співпрацю MODAFL з Росією з метою фінансування та виробництва іранських ударних дронів у спеціальній економічній зоні РФ «Алабуга». При цьому російські офіційні особи вели переговори про угоду із Sahara Thunder щодо доставки та виробництва тисяч БПЛА на рік в Росію. Такі БПЛА російські військові використовують в Україні проти критичної інфраструктури та цивільних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-