В РФ вимогу Молдови вивести війська назвали “провокацією” і “недружньою акцією”

В РФ вимогу Молдови вивести війська назвали “провокацією” і “недружньою акцією”

Укрінформ
Законну вимогу влади Республіки Молдова про виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону у Росії називають “провокаційною”.

Про це було заявлено під час зустрічі заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова з Надзвичайним і Повноважним послом Молдови у Москві Андрієм Негуцою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Негуца був запрошений у МЗС Росії, де йому повідомили, що ініціативу Кишинева про внесення до порядку денного 72-ї сесії Генасамблеї ООН додаткового пункту про повне виведення збройних сил РФ з території Молдови у Москві вважають “провокацією” та “недружньою акцією”.

Читайте також: У Молдові нагадали про законну вимогу — вивести опергрупи армії РФ

Раніше постійний представник Молдови в ООН Віктор Морару надіслав Генеральному секретареві ООН лист з проханням включити до порядку денного 72-ої сесії Генассамблеї питання про повне виведення російських військ і озброєння з території Молдови.

На території Придністровського регіону Молдови розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1500 військовослужбовців), а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігаються більше 20 тисяч тонн боєприпасів, авіаційних бомб і снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-