Нагірний Карабах: Мінська група ОБСЄ закликала припинити військові дії

Нагірний Карабах: Мінська група ОБСЄ закликала припинити військові дії

Укрінформ
Співголови Мінської групи ОБСЄ закликають сторони нагірно-карабаського конфлікту - Азербайджан та Вірменію - припинити військові дії.

Їхню заяву оприлюднено на сайті організації. 

"Співголови Мінської групи терміново закликають сторони припинити військові дії. Насильство лише породжує насильство і ні до чого не приводить. Єдиний відповідальний і гуманний спосіб врегулювання цього давнього конфлікту - добровільне повернення сторін за стіл переговорів", - йдеться у заяві.

Співголови Мінської групи ОБСЄ Ігор Попов (РФ), Стефан Вісконті (Франція) і Річард Хогланд (США) також висловили співчуття сім'ям загиблих.

Читайте також: Штати відреагували на ескалацію в Нагірному Карабаху

Повідомляється, інформацію про збройний інцидент у селі Алханли Фізулінського району, який призвів до жертв, надійшла пізно ввечері у вівторок, 4 липня. Під час обстрілу там загинули дві місцеві жительки - жінка 50 років і дворічна дівчинка.

Нагірний Карабах мав автономію у складі міжнародно визнаних кордонів Азербайджану. Більшість населення цього регіону становили етнічні вірмени. Нагірний Карабах одностороннім чином проголосив 1991 року «незалежність» у перебігу протистояння кінця 1980-х і війни 1990–1994 років, унаслідок якого Азербайджан втратив контроль над регіоном.

У Баку вважають, що цей регіон окупувала Вірменія: хоча Єреван разом із усім світом формально не визнав самопроголошеної «незалежності» регіону, він фактично надає йому щонайширшу підтримку.

Азербайджан нині не контролює не тільки переважну частину самого Нагірного Карабаху, а й деякі прилеглі до нього території, які ніколи не належали до складу колишньої автономії, – всього близько 20% своєї міжнародно визнаної території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-