Штати відреагували на ескалацію в Нагірному Карабаху

Штати відреагували на ескалацію в Нагірному Карабаху

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив глибоке занепокоєння у зв'язку зі сплеском насильства в регіоні Нагірного Карабаху та закликав сторони конфлікту негайно зменшити напруженість.

На цьому наголошується в офіційній заяві, оприлюдненій Державним департаментом США в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані недавнім порушенням режиму припинення вогню, який призвів до численних втрат на контактній лінії протягом останнього тижня. Ми закликаємо сторони уникнути ескалації та негайно розглянути заходи, спрямовані на зменшення напруженості вздовж контактної лінії, а також на міжнародному кордоні між Вірменією і Азербайджаном", - наголошується в документі.

Читайте також: Вірмени і азербайджанці побилися на ході «Безсмертного полку» в Москві

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати продовжують інтенсивно співпрацювати зі сторонами конфлікту. "Наша давня політика, яку поділяють співдоповідачі Мінської групи, полягає в тому, що справедливе врегулювання повинно засновуватися на міжнародному праві, яке включає в себе Гельсінський Заключний акт, в тому числі, принципи невикористання сили, територіальної цілісності та самовизначення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-