Дуда знайшов дату для конституційного референдуму

Дуда знайшов дату для конституційного референдуму

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда пропонує провести референдум у країні щодо зміни Конституції РП 11 листопада 2018 року - на 100-річчя відновлення незалежності країни.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню wSieci

"Незабаром я призначу уповноваженого з проведення референдуму. Голосування, яке я призначу, за згодою Сенату, могло б відбутися 11 листопада 2018 року, або в цей період. Хочу, щоб поляки уперше від зміни устрою могли самі вирішити, якою має бути країна", - заявив Дуда.

Глава МВС Польщі, один з лідерів правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Маріуш Блащак у понеділок заявив, що PiS підтримає ініціативу президента.

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив про потребу проведення в 2018 році референдуму щодо доцільності зміни нинішньої Конституції 3 травня - у день Конституції РП. Дуда наголосив, що поляки мають право висловитися з приводу того, чи нинішня Конституція, яку прийнято в Польщі в 1997 році, "функціонує добре, чи поляки задоволені нинішнім устроєм, чи він вимагає змін і чи Польща і поляки заслуговують на нову Конституцію". 

Політики ряду опозиційних партій після цього заявили, що пропозиція Дуди викликає занепокоєння, оскільки зараз немає жодних підстав змінювати Конституцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-