Дуда сказав, що гарантуватиме суверенітет і цілісність країн у світі

Дуда сказав, що гарантуватиме суверенітет і цілісність країн у світі

Укрінформ
Верховенство права у міжнародних відносинах має бути домінантою, що є запорукою суверенітету і територіальної цілісності країн.

Про це заявив під час виступу на форумі Африканського союзу в Аддіс-Абебі (Ефіопія) президент Польщі Анджей Дуда, закликаючи до підтримки своєї країни як кандидата у непостійні члени Ради безпеки ООН в 2018-2019 роках, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Гарантією безпеки є абсолютне верховенство міжнародного права у відносинах між країнами. Ми хочемо докласти зусиль до співпраці щодо формування міжнародного ладу, який спиратиметься, особливо, на політичний суверенітет і територіальну цілісність (країн. - Ред.)”, - заявив президент РП.

За його словами, Польща вбачає гарантування безпеки у трьох цінностях: свобода, солідарність і верховенство міжнародного права.

Дуда зазначив, що лозунгом польської кампанії щодо непостійного членства в Радбезі ООН є “Солідарність, відповідальність й активні дії” і ці цінності Варшава просуватиме у випадку обрання непостійним членом цього органу.

Він наголосив, що Польща бачить потенціал і демонструє активну присутність на Африканському континенті. 

 “Ми відкриті для дружньої і партнерської співпраці, пропонуючи наш багатий досвід, зокрема у сфері економічної трансформації. Ми хочемо інвестувати в Африку, а не експлуатувати її”, - підкреслив президент.

Він запевнив, що Польща як непостійний член Радбезу ООН в 2018-2019 роках дослухатиметься й до голосів африканських країн, членів Африканського союзу.

Голосування у справі обрання непостійних членів Радбезу ООН відбудеться на початку червня. Для того, щоб стати непостійним членом кожна країна повинна здобути 2/3 голосів зі 193-х країн-учасниць Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-