Тіллерсон очолить засідання Радбезу ООН щодо ядерної програми КНДР

Тіллерсон очолить засідання Радбезу ООН щодо ядерної програми КНДР

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон очолить засідання Ради безпеки ООН щодо питання ядерної програми Північної Кореї, заплановане на 28 квітня.

Про це повідомляє Voice of America

Постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі повідомила, що перед запланованим на 28 квітня засіданням Радбезу ООН відбудеться зустріч президента Дональда Трампа та голови КНР Сі Цзіньпіна.

"Я думаю, що багато залежатиме від того, що станеться у період до кінця місяця. Тому що з переговорами, які ми ведемо, та рішеннями, які ухвалює Китай, буде зрозуміліше, у якому напрямку мають рухатися США", - сказала вона.

За словами Хейлі, цей саміт "буде дуже важливим" на кількох рівнях, але особливо в питанні щодо ядерних амбіцій КНДР.

Наприкінці березня Північна Корея провела нові випробування двигуна для балістичної ракети. Повідомляється, що це третій за кілька тижнів подібний тест. 

Сполучені Штати також жорстко засудили поведінку північнокорейського режиму, який попри резолюції Ради Безпеки ООН продовжує заборонені випробування балістичних ракет та ядерні тести. Минулого тижня Вашингтон запровадив санкції проти одного підприємства та 11 фізичних осіб-представників КНДР, залучених до розвитку програм зброї масового знищення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-